09177055478
کلینیک سلامت مادر، جنين و نوزاد
از آن‌جا که با تشخیص به موقع می‌توان از بروز بسیاری از ناهنجاری‌ها و بیماری‌های دوران رویانی (جنینی) جلوگیری و هزینه‌های درمان بعدی این بیماران را حذف کرد


از آن‌جا که با تشخیص به موقع می‌توان از بروز بسیاری از ناهنجاری‌ها و بیماری‌های دوران رویانی (جنینی) جلوگیری و هزینه‌های درمان بعدی این بیماران را حذف کرد، مرکز فوق تخصصی ابن‌سینا کلینیک پره‌ناتولوژی را راه اندازی کرده است. متخصصان مجرب این کلینیک به صورت مداوم با مراکز مربوط در کشورهای پیشرفته جهان در تماس‌اند و بهترین و کامل‌ترین روش‌های تشخیصی و درمانی را در اختیار مراجعه کنندگان قرار می‌دهند. در این کلینیک همزمان با انجام مراقبت‌های دوران بارداری، سونوگرافی‌های متناوب و متعدد برای بررسی سلامت رویان (جنین) انجام می‌شود. در این کلینیک به طور کلی به زوج‌های زیر خدمت ارائه می‌شود: زوج‌هایی که قبل از بارداری در مورد تولد نوزاد ناهنجار نگران‌اند.

برای نمونه، زوج‌هایی که سابقۀ ازدواج فامیلی یا سابقه بارداری‌های قبلی با رویان (جنین) ناهنجار داشته‌اند. زوج‌هایی که بارداری‌های پر خطر دارند. برای نمونه، زوج‌هایی که بعد از چند بار سقط، باردار شده‌اند یا چندین بار شکست در تکنیک‌های کمک باروری داشته، اما اکنون باردار شده‌اند.

این گونه بیماران تحت مراقبت‌های فوق تخصصی کلینیک پره‌ناتولوژی مرکز پویش درمان قرار خواهند گرفت. مراقبت‌های تخصصی یک بارداری سالم و بدون مشکل ( ناشی از باروری طبیعی یا استفاده از روش‌های کمک باروری)، پاسخ گویی به ارجاعات تخصصی از دیگر مراکز درمانی، برای نمونه ارجاع برای آمنیوسنتز و بیوپسی جفت و ... و  مراقبت‌های پس از تولد نوزاد حاصل از روش‌های پیشرفتۀ کمک باروری (ART) در این کلینیک انجام می‌شود. مادران باردار در سه دورۀ بارداری (سه ماهۀ اول، دوم و سوم بارداری) با اهداف گوناگون (ویژۀ هر دوره) ارزیابی می‌شوند. در کلینیک پره‌ناتولوژی، تشخیص و درمان از طریق سونوگرافی داپلر، بیوفیزیکال پروفایل، آمنیوسنتز (نمونه گیری از مایع آمنیوتیک)، نمونه گیری از جفت و کوردوسنتز (نمونه گیری از خون بند ناف) انجام می‌شود و با استفاده از این روش‌ها، رویان (جنین) کاملاً ارزیابی قرار می‌شود. سونوگرافی در سه ماهۀ اول بین هفته‌های 14-12 بارداری انجام می‌شود و با این روش می‌توان تصویر کلی رویان (جنین) ، حرکات رویان (جنین)، ضربان قلب و گاه، ناهنجاری‌های احتمالی رویان (جنین) را مشاهده کرد.

همچنین با استفاده از سونوگرافی و اندازه گیری مایع آمنیوتیک در پشت گردن رویان (جنین) (NT) می‌توان خطر داشتن سندرم داون را در رویان‌ها (جنین‌ها)  شناسایی کرد. سونوگرافی در سه ماهۀ دوم بین هفته‌های 22-18 بارداری انجام می‌شود و می‌توان بسیاری از اجزای بدن رویان (جنین) و میزان مایع دور رویان (جنین) را بررسی کرد. انجام این سونوگرافی برای تمام مادران باردار ضروری است. با سونوگرافی در سه ماهۀ سوم و اندازه گیری سر، شکم و استخوان ران، وزن رویان (جنین) تخمین زده می‌شود و از این رو، می‌توان رویان‌هایی را که به علل مختلف رشد ناکافی در رحم دارند، شناسایی کرد. بیوفیزیکال پروفایل روش تشخیصی دیگری است که در سه ماهۀ سوم، برای بررسی دقیق تر رویان (جنین) به کار می‌رود.

در این روش با سونوگرافی، حرکات رویان (جنین) مطالعه و میزان مایع دور رویان (جنین) اندازه گیری می‌شود. سپس منحنی ضربان قلب رویان (جنین) با استفاده از دستگاه CTG ثبت می‌شود و در پایان، بر اساس معاینه‌های انجام شده، به رویان نمره (از 1 تا 10) داده می‌شود که حداکثر آن 10 خواهد بود. هنگامی که سن مادران در موقع باردارشدن بیش از 35 سال باشد، یا سابقۀ تولد فرزندی با ناهنجاری‌های کروموزومی در خانواده وجود داشته باشد، خطر ابتلای رویان (جنین) به ناهنجاری‌های کروموزومی افزایش می‌یابد. با انجام آمنیوسنتز که گرفتن مقداری از مایع دور رویان (جنین) توسط یک سوزن بسیار نازک از راه شکم است، می‌توان سلول‌های رویان (جنین) را کشت داد و کروموزوم‌های آن را بررسی کرد.

زمان انجام آمنیوسنتز در حدود هفتۀ 15 بارداری  و مانند انجام یک آزمایش خون معمولی است و بیش از چند دقیقه طول نمی‌کشد و احتیاج به بستری شدن ندارد. از آن‌جا که به دنبال استفاده از روش‌های پیشرفته کمک باروری احتمال بروز بارداری چند قلویی 3 درصد بیش از میزان بروز این نوع بارداری در بارداری به صورت طبیعی است، مرکز فوق تخصصی پویش درمان برای حفظ و ارتقای سلامت مادر و کودک و پیشگیری از بروز خطرها و عوارض حاصل از بارداری‌های چند قلویی، از جمله زایمان زودرس، تأخیر رشد داخل رحمی، اتساع بیش از حد رحم، آنمی شدید، پره اکلامپسی، ترومبوفلبیت لگنی و تولد نوزادان با وزن پایین، امکان کاهش انتخابی رویان‌ها (جنین‌ها) را در بارداری‌های چند قلویی، طی سه ماه اول بارداری فراهم کرده است. انجام مشاورۀ تلفنی و پاسخ به پرسش‌های مطرح برای زوج‌ها، برای دریافت اطلاعات لازم در مورد خدمات مرکز و روند عمومی درمان امری اجتناب ناپذیر است و در این مرکز کارشناسان مجرب به صورت شبانه روزی به پرسش‌های بیماران پاسخ می‌دهند.

درمان ناباروری و نازایی IVF

حدود ۱۰-۱۵ درصد زوج‌ها نابارور هستند و در اغلب موارد نیاز است از روش‌های کمک باروری که در اصطلاح علمی به آن‌ها (Assisted Reproductive Techniques (ART می‌گویند، استفاده شود. روش‌های کمک باروری انواع بسیار زیاد دارند که از بسیار ساده شروع و به بسیار پیچیده ختم می‌شوند. باید دانست که هر زوجی نیازهای مخصوص به خودشان را دارند و باید روش مناسب همان زوج را به آن‌ها پیشنهاد کرد.IVF مانند IUI یکی از روش‌های کمک باروری (ART) است. برخلاف آی یو آی (IUI) که در آن اسپرم‌های مرد توسط لوله‌ای وارد رحم خانم می‌شوند، در آی وی اف (IVF) تخمک خانم با اسپرم مرد در خارج از بدن، در محیط آزمایشگاه باهم ترکیب می‌شوند و پس از لقاح، جنین حاصله در داخل رحم خانم گذاشته می‌شود.از زمان تولد اولین نوزاد با استفاده از روش درمانی IVF در سال ۱۹۷۸، این روش درمانی، امید تازه‌ ای برای زوج‌های نابارور به وجود آورده است. IVF مخفف اصطلاح In Vitro Fertilization یا لقاح خارج رحمی است.

اطلاعات تماس

آدرس: ایران ،فارس ، شیراز، قبل از پل چمران، ساختمان شایان، طبقه 6

موبایل : 09177055478

ایمیل : info@puyeshdarman.com